Frequently asked questions for Mystery Rooms Escape

Jocurile Mystery Rooms Escape sunt jocuri reale de societate, jocuri de echipa, intuitie si inteligenta, în care jucatorii sunt incuiati intr-o camera pentru o perioadă limitată de timp. Echipa trebuie sa colaboreze pentru a gasi calea de evadare din camera, cautand indicii ascunse, descoperind camera si secretele din ea, folosind inteligenta, deductia, ingeniozitatea și imaginația.

In primul rand pentru ca Mystery Rooms Escape iti ofera o experienta inedita, distractiva si autentica. In al doilea rand pentru ca vei lucra in echipa si vei da peste provocari mentale ce te vor acapara, iar satisfactia depasirii obstacolelor unul cate unul este de nepretuit. Nu in ultimul rand pentru ca te vei simti anormal de bine alaturi de prieteni, colegi sau familie.

Atentie insa, poate crea dependenta!

Daca intrii pe Facebook Mystery Rooms Escape Bucuresti, rasfoiesti pozele si vezi bucuria din ochi si zambetele largi ale curajosilor ce ne-au trecut pragul de-a lungul timpului, suntem siguri ca vei identifica cateva din categoriile de mai jos:

- Grupuri de prieteni in cautare de distractie ca la carte
- Familii ce au petreacut timp de calitate impreuna, alaturi de cei dragi
- Curajosi in cautare de provocari inedite
- Colegi de birou ce s-au bucurat din plin de o iesire mai altfel in echipa
- Cei mai tineri si mai dragi ce si-au pus mintea la contributie si s-au distrat maxim alaturi de colegii de scoala sau de liceu
- Cupluri in cautarea unei intalniri iesite din comun, pe parcursul careia s-au cunoscut poate mai bine dar sigur vor pastra o amintire frumoasa
- Turisti deschisi la a incerca activitati iesite din comun
- Grupurilor ce au dorit o petrecere a burlacilor sau burlacitelor de care sa-si aduca mereu aminte
- Iar printre ele mereu si mereu: teambuilding, teambuilding, teambuilding!

PS: Daca ai intrat pe pagina noastra nu uita sa ne dai un like smiley

Bineinteles! Daca vrei sa organizezi un teambuilding sau activitati si jocuri de tip treasure hunt, fie indoor in locatia Mystery Rooms Escape Bucuresti sau intr-o locatie aleasa de tine, fie outdoor, te rugam sa ne contactezi telefonic sau prin email si vom pune la punct toate detaliile pentru un eveniment de succes. Locatia noastra acomodeaza pana la 47 de persoane simultan in cadrul celor 6 camere tematice: ConspiracyBlueCaveEnygmaLegacyJourney si Playground. Pentru evenimente in afara locatiei va putem incanta fie cu variante 'mobile' gata pregatite, fie cu jocuri create customizat pentru grupul si locatia avuta in vedere.

Hmm...Orientativ "ostilitatile" decurg in felul urmator:

- va asteptam cu 15 minute inainte de ora intervalului rezervat
- va primim cu zambetul pe buze si va acomodam in locatie, catre cuierele pentru haine, dozatoarele de apa, toaleta, dulapioarele pentru obiectele personale si/sau de valoare (genti, telefoane etc) unde le veti incuia si le veti recupera tot voi la final...daca evadati! :)
- locurile de asteptare unde sa va asezati comfortabil pana ajung eventualii intarziati din grupul vostru
- va tinem instructajul de joc si va ajutam cu organizarea pe echipe, daca este cazul
- fiecare echipa este condusa in camera aleasa unde va spunem povestea camerei si unele informatii suplimentare
- apoi usa se incuie pe dinafara, iar voi va bucurati de timpul de joc efectiv, intre 60 si 100 de minute in functie de camera si varianta de joc aleasa
- la sfarsit va clarificam toate detaliile parcursului si va raspundem la intrebari, va facem poze, voi veti "hi-hi-hi" si veti "ha-ha-ha" intre voi, deci va mai alocati cateva minute

In concluzie aveti in vedere spre 2 ore pentru o tura de joc, in functie de varianta de joc aleasa! Daca sunteti printre grupurile care de multe ori aleg 2 ture, fie pentru a face schimb de jocuri, fie pentru a incerca o noua provocare, in acest caz ne vom bucura de prezenta voastra la noi timp de 3 ore si ceva :)

Plata se poate face direct in locatia Mystery Rooms din Bdul. Schitu Magureanu nr. 45 cash sau card, sau inainte de participare prin transfer bancar. 

Cu siguranta! Poza echipei tale se va regasi in galeria noastra iar daca ai reusit sa evadezi intr-un timp scurt te vei afla cu fala si mandrie si in topul camerei respective.

Bunurile personale precum: telefoane mobile, chei, genti, ghiozdane, carti, instrumente de scris, laptop-uri, aparate de inregistrare audio sau video, alimente sau bauturi, vor fi lasate in vestiarele cu lacat special amenajate.

Trebuie sa te asiguri ca nu vei uita sa iei cu tine spiritul de detectiv! Raspunsurile la indicii, ghicitori, puzzle-uri si mistere sunt toate în camera. Acesta este un joc intelectual deci, daca ideea ta pentru rezolvarea unui anumit puzzle sau deblocarea unei usi implica orice cascadorii, forta bruta, sau orice actiuni care te pot pune in pericol pe tine sau pe colegii tai de echipa (cum ar fi dezmembrarea mobilei, spargerea geamurilor, etc), atunci cu siguranta esti pe o cale gresita! 

La jocurile Mystery Rooms Escape se aplica raționamentul deductiv, lucrul in echipa si logica pentru a scapa. Va evada mai repede grupul care comunica, se organizeaza si lucreaza in echipa si care e hotarat sa se distreze maxim, nu cel mai puternic fizic.

Va rugam sa ajungeti cu 15 minute inainte de ora rezervarii, pentru a participa la instructajul privind modul de desfasurare a jocului. In cazul in care veti intarzia, veti fi instruiti din timpul orar rezervat pentru intrarea in camera unde se va desfasura jocul pentru a nu afecta programarile ulterioare.

Jocurile Mistery Rooms Escape au unele scurte indicii scrise fie in engleza (ConspiracyBlueCaveSecretHeist) fie in romana (EnygmaLegacyPlayground) iar Journey are varianta atat in limba engleza cat si in limba romana. De aceea pentru EnygmaLegacyPlayground este nevoie de minim un vorbitor de limba romana, iar pentru Journey este nevoie sa fim anuntati in prealabil daca se doreste varianta in engleza. Puteti specifica ce varianta de limba alegeti fie pe site in momentul in care faceti rezervarea fie la telefon daca rezervarea se face telefonic.

Pretul jocului este diferentiat in functie de modalitatea de joc aleasa (cu sau fara indicii), de jocul ales (Enygma, LegacyJourney, PlaygroundSecret, HeistBlueCave sau Conspiracy) si de numarul de participanti. Pentru mai multe detalii vizitati pagina noastra de Preturi cat si cea de Rezervari.

Atat rezervarile cat si biletele sau voucherele platite in avans nu sunt rambursabile. 

Bineinteles. Puteti solicita vouchere cadou din sectiunea de Rezervari, telefonic, prin email sau direct la receptie.

Oricine poate participa la escape room, cu exceptia situatiilor fizice exceptionale si cu unele restrictii de varsta detaliate in Termeni si conditii de participare

Cea mai rapidă metodă de rezervare este sistemul online prezent pe site-ul nostru. Poti face rezervare si prin oricare dintre modalitatile de contact, telefonic la 072 MYSTERY (0726 978 379), pe pagina noastra de Facebook, prin email, personal la receptie sau trimitand un porumbel mesager catre Bdul. Schitu Magureanu nr. 45 langa Cismigiu.  

Limita minima de varsta este de 10 ani, insa copiii cu varste pana la 14 ani trebuie insotiti obligatoriu de minim doi adulti iar tinerii cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani trebuie sa àiba consimtamantul parintelui in vederea participarii la eveniment sau sa fie insotiti de un adult. Jocurile Conspiracy, Secret, Heist si BlueCave au o limita minima de varsta de 15 ani.

În timpul jocului veți fi supravegheat video pentru desfasurarea acestuia in conditii bune, insa nu putem oferi o copie prin prisma protecției proprietății intelectuale.

In cazul in care nu reusiti sa evadati in timpul avut la dispozitie, jocul va inceta indiferent daca a fost gasita sau nu solutia iesirii din camera si usa va fi deschisa de organizatori. Cu voia dvs. vi se va explica in detaliu parcursul jocului indiferent de punctul in care ati ajuns si vi se va raspunde la toate intrebarile.

Testimoniale Mystery Rooms Escape

No Name

V-am jucat aproape toate camerele, deasemenea multe altele si va dau voie sa ma citati oriunde doriti sa va laudati cu "cei mai", "cele mai", "cea mai" etc: cel mai tare (si singurul :) ) escape in aer liber: Garden; cel mai complex joc pe care l-am vazut cu pana la 20 de jucatori si 5 echipe simultan sau 5 povesti succesive : 7Locks; una dintre cele mai antrenante, realiste si distractive simulari de rapire: Conspiracy; trei dintre cele mai dificile (doua si foarte ciudate in sensul deosebit de bun) provocari : Journey, Maniac si BlueCave, cea mai atragatoare provocare: Enygma, iar Legacy si Playground sunt pline de farmec si "old but good school"

Moni & Andrei

Garden este minunata! Am jucat mai multe dintre camerele voastre in ambele locatii escape room pe care le aveti in Bucuresti iar voi tot deschideti, aproape ca nu putem tine pasul :). Dar ce apreciez cel mai tare la voi este ca desi continuati sa cresteti in cantitate, cresteti si in calitate desi de la inceput am zis ca sunteti sus sus si de aceea am tot revenit. Iar tarifele voastre sunt la pragul de jos al escape room-urilor, chiar stim fiind pasionati. Noi mai avem 2 dintre camerele voastre de jucat, voi inteleg ca mai deschideti alte 4 in urmatoarele luni...Vom incerca sa tinem pasul! :))))

Miriaky

You are really one of the top. I’ve played escape room games in other cities. I’ve traveled to Bucharest and did a search, wow, more than 700 reviews, 4.8 out of 5, and I know only 1 out of 100 customers leave a review, and many times those who leave a review do it because they are disappointed... Did the math...Didn’t buy it, but visited you anyway. What can I say? You are for real. Great things you’ve made there Andrew. You are a really smart guy. Awesome

Florian

Heist e deosebita, nu stii de unde sa o iei, dar te prinde si chiar te simti ca intr-un jaf in care nu stii la ce sa te astepti, dar vrei sa scapi cu premiul. Am terminat in 53 de minute, m-ati intrebat daca mi s-a parut grea sau usoara....nu stiu: a fost ce trebuie!

Zoia M

M-ati facut curioasa si am aflat Secretul! Foarte frumos cum se leaga totul, mai vin! Iar Gradina este minunata!

Marian

Am jucat la voi anul trecut Enygma si inca o camera in celalta locatie din Bucuresti, cea cu calatoria si chiar mi-au placut mult. Saptamana trecuta am rezervat camera noua SECRET si am fost dat pe spate! Nu e grea, nu e usoara, e altfel. Se vede experienta. Am vrut sa joc imediat si Heist (apropos, ce inseamna? :) ), si am avut noroc ca a fost libera,...tare, chiar tare. Altfel, altfel decat altele, nu te astepti. Felicitari!

Grupul de evadati veseli

Enygma, Conspiracy, BlueCave si Journey sunt o comoara :). Le-am jucat in zile diferite, cu acelasi grup vesel, in ordinea aceasta pe care mi-ai recomandat-o, si nu numai ca a fost combinatia perfecta de distractie, provocare, surpriza, a fost cu adevarat WOW. De unde atatea idei? :) Multumim!

Corina U

Cautam evenimente pentru o iesire cu echipa in Bucuresti si am dat de locatia voastra de jocuri escape the room si bine am facut...Totul a fost perfect in Garden! Cu adevarat un teambuilding reusit, multumim! Jocul in aer liber este cu totul deosebit, atmosfera este minunata!

Andrew

I will write this in English, for me to be able to best express myself. Journey is one of the best escape games I've played. It's a masterpiece of logic, with a good design and a wonderful way in which all the pieces come together throughout the game. I've heard from you that players might love it, but some hated it, as there are some teams that were frustrated because they found it very hard to solve the puzzles, although you've stated to me also BEFORE the game that it is the most difficult room. If I were you, I would test them before the game, and not allow them to play Journey if they are stu***. Please don't translate that :)

Cosmin

Blue Cave sau Mystic escape game cum s-o numi ea este...UAU! Du-te de'aci ca nu am mai vazut asa ceva...

Numele tau

Nu sunt obisnuit sa dau review-uri, dar...nu credeam ca exista ceva sa ne scoata din lene si apatie in teambulding-ul nostru corporatist de doua zile in Bucuresti. Oarecum impinsi de la spate, a trebuit sa participam la alta activitate in loc sa bem si noi o bere...Circumspecti si obligati de program, 50 de oameni am iesit din sala de conferinte intrebandu-ne cand o sa stam si noi linistiti in cele doua zile de asa-zis teambuilding..Ne-am tarat picioarele spre locul indicat, ne-am impartit pe echipe si...DELETE! Nu stiu cand au trecut 2 ore! Prietene sau draga domnule, nu stiu in ce stare erai cand ai reusit sa compui scenariile, dar jos palaria! Noi am vorbit de asta toata ziua, toata seara, si prevad x saptamani dupa, si tot asa...

Moniq

ENIGMA este de departe CEA MAI TARE CAMERA ESCAPE ROOM la care am fost pana acum in Bucuresti!!! :)

Florina

Am venit cu echipele mele in team building la escape room si a fost cu mult peste asteptari! Fiecare mister are o poveste, incurajeaza logica si comunicarea in echipa, toti mi-au spus ca s-au simtit excelent. TEAM BUILDING MYSTERY ESCAPE ROCKS!

Mihai

"Ce facem azi pe caldura asta in Bucuresti" ne intrebam noi de dimineata. Si am ales sa incercam jocul vostru in aer liber. Garden e super super tare! Ne-am simtit foarte bine, ne-am distrat, RECOMAND!

Escape games addict

La un pas de Cismigiu si de aleile sale umbroase cu farmec aparte, te asteapta o casa misterioasa ce te va surprinde cu o minunata arhitectura interioara unde vei gasi o atmosfera calda, confortabila si primitoare. 5 jocuri, 5 povesti captivante si inedite te ademenesc, fiecare te va provoca in felul sau cu enigme si mistere originale si incitante! Pot juca simultan pana la 35 de prieteni si colegi, in fiecare camera au optiunea jocului cu indicii, fara indicii sau collaboration. Mystery Rooms Escape Bucuresti are jocuri provocatoare ce creeaza dependenta!

Bogdan R

Complex. Fun. Stimulant. Este un mod de a scapa pentru o ora de grijile zilnice si de a intra intr-o lume a aventurilor. Enygma mi-a creat o stare de buna dispozitie si energie. In acelasi timp personalul m-a facut sa ma simt ca acasa. Felicitari!

Madalina P

Super! Provocator, foarte bun pentru team building si lucrul in echipa, te tine permanent in priza. Jocuri cu un traseu destept, foarte bine gandit.

Cosmin I

Foarte interesant, o varianta foarte creativa pentru o seara cu prietenii in Bucuresti la escape room! Multe mistere de dezlegat, foarte provocator, jocuri foarte interesante, datator de dependenta

Ana B.

Vreau sa revin la Mystery Rooms Escape Bucuresti deoarece m-am simtit minunat in team building! Nu ma asteptam :)

Marian P

Traiesti emotii puternice, timpul zboara, te simti cu adevarat ca un erou din poveste. Jocurile escape the room sunt o experienta cu un farmec aparte, o adevarata evadare din cotidian, ce trebuie incercata si apoi repetata!

Stefan

Mystery Rooms Escape din Bucuresti ofera o aventura noua, inedita, merita incercata! Eu am fost in teambuilding cu colegii si am revenit cu prietenii la inca 2 camere

George B - Fan escape game

Felicitari si multumim! Ceva deosebit...