Team Building cu Mystery Rooms Escape

 

   In articolul TeamBuilding la Mystery Rooms Escape am descris beneficiile jocurilor Mystery Rooms Escape pentru "team building". Aici raspundem la intrebarea: 

De ce jocurile Escape Room de calitate sunt Cele Mai Bune Activitati de Teambuilding din Lume?

   Sunt multe tipuri de activitati pe care companiile le pot alege pentru un teambuilding. Iesiri la restaurant, la bowling, laser tag, curse cu obstacole, stand-up comedy, exercitii de grup inspirationale si motivationale, teatru de improvizatie, iar lista poate continua mult. Si toate aceste activitati au un lucru in comun: nici una nu se poate cu adevarat compara cu cea mai buna activitate de teambuilding din lume – jocurile Escape Room de calitate!

   Se poate afirma ca o experienta luuunga in corporatii in pozitii la inceput de executie iar apoi de mangament de la aproape toate nivelele ierarhice te expune la variate orori si tentative de organizari de activitati de teambuilding care in teorie se presupune ca te-ar da pe spate (la modul pozitiv...). Periodic diverse echipe sunt aproape tarate la diverse (dar obligatorii!) activitati la moda, cu potential de a schimba lumea corporatista, despre care managementul superior a citit in vreo revista sau pe vreun site, pe facebook, ori a auzit la un curs. Toate aceste activitati se impart in doua categorii:

  • Activitati cu adevarat distractive (salturi cu parasuta, paintball, iesiri cu ATV-ul in afara orasului etc) care sunt minunate pentru moral, dar au zero continut de „teambuilding” ( = construire, dezvoltare a echipei)
  • Activitati „goale”, „uscate” (ce implica adunarea intr-o sala/incapere/loc in care echipele asculta speech-uri motivationale, joaca joculete puerile si au pauze de mancare sau tigare asteptate cu nerabdare) ce se presupune ca imbunatatesc performanta echipelor dar realist sunt cu aproximatie tot atat de distractive si bune pentru moralul acestora cam cat o operatie dentara. Orice imbunatatire ca urmare a acestor activitati este in cazul fericit trecatoare, iar in cazul mai putin fericit dar mai uzual inexistenta.

  Suna cunoscut? Posibil sa fie prea radical 😊? Posibil sa fie adevarat in cele mai multe cazuri?

  Bine, bine, poate exista un mare dram de adevar in toate acestea, dar ce treaba are Escape Room, de este asa fantastic? Pai...va multumesc pentru intrebare. Poate fi un raspuns atat de lung, plin de analize stiintifice, atat de comportament al oamenilor pusi in anumite situatii practice, cat si de sinapse si mod de functionare a gandirii logice! Dar un astfel de raspuns ar fi mult prea complicat. In schimb, iata raspunsul simplu la intrebarea „De ce jocurile Escape Room de calitate sunt Cele Mai Bune Activitati de Teambuilding din Lume?”.

   Intr-un joc bun de tip escape room, grupul face exact doua lucruri:

  • Isi foloseste intens gandirea si aptitudinile, abilitatile fiecarui membru al echipei pentru a atinge un obiectiv comun ce nu este deloc usor, intr-o anumita perioada limitata de timp.
  • Se bucura de o doza considerabila (putin spus) de distractie!

   Atat.

   O vedem mereu si mereu: managementul aduce la noi cate o echipa sau mai multe, aproape „impinse de la spate cu plansete si tipete” sa participe la teambuiding in loc sa iasa la o bere. Grupul asuma si se resemneaza ca urmeaza o alta experienta „motivationala” corporatista de care abia asteapta sa scape o data...iar apoi, jocul ii prinde, ii aduce impreuna mai aproape, le starneste la inceput o mica curiozitate...si urmeaza acel prim „Aaaa-WOW!” moment in care deslusesc un mister, afla un cod, deschid o incuietoare secreta, pe scurt depasesc o provocare mentala impreuna, in echipa! Grupul este castigat, este acaparat de joc. Devin cu adevarat o echipa. Isi pun din plin mintea la contributie, lucreaza impreuna, se distreaza de minune.

  Si ne contacteaza des ulterior sa ne spuna doua lucruri:

   1. Experienta Mystery Rooms a construit noi relatii in grup, i-a ajutat sa se descopere, pe ei si pe colegii lor poate mai mult decat luni sau ani de munca la birou, a creat legaturi noi, unele chiar puternice
   2. Vor sa revina sa repete experienta!

De aceea jocurile Escape Room de calitate sunt Cele Mai Bune Activitati de Teambuilding din Lume.Aboneaza-te la Newsletter si noutatile Rooms Escape nu vor fi un mister!Testimoniale Mystery Rooms Escape Bucuresti

Grupul de evadati veseli

Enygma, Conspiracy, BlueCave sunt o comoara :). Le-am jucat in zile diferite, cu acelasi grup vesel, in ordinea aceasta pe care mi-ai recomandat-o, si nu numai ca a fost combinatia perfecta de distractie, provocare, surpriza, a fost cu adevarat WOW. Multumim!

Corina U

Totul a fost perfect! Cu adevarat un team building reusit, multumim!

Cosmin

Blue Cave sau Mystic cum s-o numi ea este...UAU! Du-te de'aci ca nu am mai vazut asa ceva...

Numele tau

Nu sunt obisnuit sa dau review-uri, dar...nu credeam ca exista ceva sa ne scoata din lene si apatie in teambulding-ul nostru corporatist de doua zile. Oarecum impinsi de la spate, a trebuit sa participam la alta activitate in loc sa bem si noi o bere...Circumspecti si obligati de program, 50 de oameni am iesit din sala de conferinte intrebandu-ne cand o sa stam si noi linistiti in cele doua zile de asa-zis teambuilding..Ne-am tarat picioarele spre locul indicat, ne-am impartit pe echipe si...DELETE! Nu stiu cand au trecut 2 ore! Prietene sau draga domnule, nu stiu in ce stare erai cand ai reusit sa compui scenariile, dar jos palaria! Noi am vorbit de asta toata ziua, toata seara, si prevad x saptamani dupa, si tot asa...

Moniq

ENIGMA este de departe CEA MAI TARE CAMERA ESCAPE ROOM!!! :)

Florina

Am venit cu echipele mele in teambuilding la escape room si a fost cu mult peste asteptari! Fiecare mister are o poveste, incurajeaza logica si comunicarea in echipa, toti mi-au spus ca s-au simtit excelent

Mihai

Conspiracy e super super tare! Cred ca nu am mai ras asa vreodata :) ne-am distrat maxim, RECOMAND!

Escape room Addict

La un pas de Cismigiu si de aleile sale umbroase cu farmec aparte, te asteapta o casa misterioasa ce te va surprinde cu o minunata arhitectura interioara unde vei gasi o atmosfera calda, confortabila si primitoare. 5 jocuri, 5 povesti captivante si inedite te ademenesc, fiecare te va provoca in felul sau cu enigme si mistere originale si incitante! Pot juca simultan pana la 35 de prieteni si colegi, in fiecare camera au optiunea jocului cu indicii, fara indicii sau collaboration. Escape Room Bucuresti are jocuri provocatoare ce creeaza dependenta!

Bogdan R

Complex. Fun. Stimulant. Este un mod de a scapa pentru o ora de grijile zilnice si de a intra intr-o lume a aventurilor. Enygma mi-a creat o stare de buna dispozitie si energie. In acelasi timp personalul m-a facut sa ma simt ca acasa. Felicitari!

Madalina P

Super! Provocator, foarte bun pentru team building si lucrul in echipa, te tine permanent in priza. Jocuri cu un traseu destept, foarte bine gandit.

Cosmin I

Foarte interesant, o varianta foarte creativa pentru o seara cu prietenii la escape room Bucuresti! Multe mistere de dezlegat, foarte provocator, jocuri foarte interesante, datator de dependenta

Ana B.

Vreau sa revin la Mystery Rooms Escape deoarece m-am simtiti minunat

Marian P

Traiesti emotii puternice, timpul zboara, te simti cu adevarat ca un erou din poveste. Mystery Rooms Escape Bucuresti este o experienta cu un farmec aparte, o adevarata evadare din cotidian, ce trebuie incercata si apoi repetata!

Stefan

Mystery Rooms Escape Bucuresti - o experienta noua, inedita, merita incercata!

Andreea T

Am incercat de curand prima camera la Mystery Rooms Escape Bucuresti, iar acum nici nu vreau sa ma gandesc ca se apropie deja ziua in care voi epuiza camerele existente...pe cand urmatoarele?

George B - Fan jocuri room escape

Felicitari si multumim! Ceva deosebit...